Vacature Penningmeester

Vacature vrijwilliger penningmeester

Over de functie:

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger, die zich graag maatschappelijk wil inzetten, financieel administratief onderlegd is én kennis heeft van begrotings- en verantwoordingsprocessen? Zo ja, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je bij ons doen?

De penningmeester bewaakt de financiën van de afdeling voor de korte termijn, binnen de kaders van de lopende begroting en houdt toezicht op de financiële gezondheid van de afdeling voor de langere termijn.

De penningmeester is lid van het dagelijks bestuur en verzorgt de tussentijdse verslaglegging, de jaarlijkse begroting en de jaarrekening. De penningmeester heeft hierover contact met de penningmeester van het disctrict, waar de kaders worden gesteld. Daarnaast zorgt de penningmeester voor de juiste procedures voor aanleveren en klaarzetten van betalingen en controleert de rechtmatigheid van de betalingen. Tot slot participeert de penningmeester in de themagroep “Financiën” van het district Hollands-Midden en adviseert daarbij de districtspenningmeester over het standaardiseren van de werkwijzen, het gebruik van kostenplaatsen en kostensoorten en het samenstellen van financiële rapportages.

De werkzaamheden vragen gemiddeld 4 uur werkzaamheden per week.

Wie zijn wij?

Wij zijn de afdeling Gouda e.o. van het Nederlandse Rode Kruis. Bij ons zijn ruim 150 vrijwilligers actief in evenementenhulpverlening en andere activiteiten. Wij vallen onder het district Hollands Midden, één van de districten van het Nederlandse Rode Kruis. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit 3 personen met de volgende functies: voorzitter, penningmeester, secretaris.

Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. We werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.

We bieden:

Belangrijk werk met een gezellige groep mensen. En de mogelijkheid om je netwerk uit te breiden. Je kunt je talent op zinvolle manier inzetten. Heb je nog geen EHBO-diploma? Dan dan kun je bij ons een opleiding volgen. Daarnaast worden reis- en onkosten vergoed.

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Wil je meer informatie over het werk als penningmeester bij het Rode Kruis in Gouda of heb je andere vragen over de functie? Neem snel contact met ons op door het contactformulier in te vullen!

Ja, ik wil vrijwilliger worden!

Wanneer je je gegevens invult op het onderstaande formulier nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek.