Coördinator Communicatie & Voorlichting

De functie

Als Coördinator Communicatie & Voorlichting ben je verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie en promoot je de activiteiten van het Rode Kruis in de regio. Je legt en onderhoudt contact met journalisten, stelt persberichten op en verstuurt deze naar aanleiding van een activiteit of een nieuwsfeit. Je bent altijd op de hoogte van de activiteiten van het Rode Kruis in de buurt en treedt daarbij eventueel op als woordvoerder. Daarnaast breng je de boodschap en activiteiten van het Rode Kruis over het voetlicht door het maken van opvallende uitingen en het plaatsen/verspreiden ervan via de afdelingswebsite, social media en nieuwsbrieven. Je vervult de ambassadeursrol van de organisatie verder door het bezoeken van netwerkbijeenkomsten en het verzorgen van presentaties.

We zoeken

Bij voorkeur heb je een opleiding gevolgd in de richting marketing/communicatie of heb je relevante werkervaring opgedaan. Je hebt de nodige ervaring met social media en je weet de online kanalen goed te gebruiken om de zichtbaarheid van het Rode Kruis te vergroten. Vanzelfsprekend ben je enthousiast, initiatiefrijk en bezit je goede communicatieve vaardigheden (in woord en geschrift). Je onderschrijft de grondbeginselen van het Rode Kruis en je bent minimaal een dagdeel per week beschikbaar.

We bieden

Een uitdagende job in een leuk team en tegelijkertijd een uitgelezen kans om met je (beroepsmatige) kwaliteiten het verschil te maken voor mensen in nood. Naast het in de praktijk brengen van wat je al kunt, kun je bij het Rode Kruis ook veel leren. We bieden verschillende opleidingsprogramma’s en trainingen aan die je kosteloos kunt volgen. Uiteraard worden eventuele reis- en onkosten vergoed.

Lijkt het je leuk om met jouw creativiteit het Rode Kruis op de kaart te zetten in de Goudse regio? Reageer dan vandaag nog via het formulier op de website of stuur een e-mail met je cv en een korte motivatie naar info@rodekruisgouda.nl

Ja, het lijkt me leuk om jullie nieuwe collega te worden!

Wanneer je je gegevens invult op het onderstaande formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.