Vacature Contactcirkel

Vacature vrijwilliger contactcirkel

Over de functie:

Een contactcirkel bestaat uit een groep mensen (maximaal 10 personen) die samen een cirkel vormen door elke dag van de week even contact met elkaar te hebben en te informeren of alles goed gaat. De contactcirkel wordt gestart door een vrijwilliger. De deelnemers bellen elkaar in een vaste volgorde, zodat ze steeds door dezelfde persoon worden gebeld. Dat klinkt vertrouwd. Wanneer een deelnemer de telefoon niet opneemt worden twee nieuwe pogingen gedaan. Na deze twee pogingen wordt de vrijwilliger van die dag gebeld om in overleg met de contactcirkel-coördinator actie te ondernemen.

Daarna wordt de volgende deelnemer van de lijst gebeld, zodat de belronde doorgaat. Iedere deelnemer heeft de lijst met de telefoonnummers van de hele Contactcirkel en houdt die bij de hand tijdens de belronde. Hierop staan ook bij iedere deelnemer de personen die gebeld worden als na drie keer de telefoon niet is opgenomen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat een deelnemer zelf niet op tijd wordt gebeld. Als u bijvoorbeeld normaal om 9.30 wordt gebeld en om 9.50 uur nog geen telefoontje heeft gehad. Dan weet u dat er iets niet klopt. Dan belt u alvast zelf de volgende persoon op de lijst zodat de belronde verder kan gaan, maar vervolgens belt u zelf naar de voorgaande op de lijst, om te kijken wat er aan de hand is. De laatste deelnemer van de contactcirkel belt de vrijwilliger van die dag om de contactcirkel te sluiten.

Gaat een deelnemer met vakantie, of een dagje weg moet dat uiteraard gemeld worden, zodat er geen alarm geslagen gaat worden.

We zoeken:

We zijn op zoek naar een contactcirkel-vrijwilliger met hartelijke persoonlijkheid en die altijd het hoofd koel houdt. Jezelf positioneren als iemand waar je op terug kunt vallen begint met een gezonde dosis zelfverzekerdheid en jezelf toegankelijk opstellen, daarom verwachten we dat je over uitstekende contactuele vaardigheden beschikt. Je moet minimaal 18 jaar zijn.

We bieden:

We bieden je een leuke job waarbij je vanuit huis écht het verschil kunt maken voor alleenstaande mensen. Ook bieden we je de mogelijkheid om een EHBO cursus te volgen.

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger, die zich graag maatschappelijk wil inzetten? Zo ja, dan zijn wij op zoek naar jou! Reageer snel op deze vacature door het formulier in te vullen! Nog meer informatie kun je vinden op de webpagina contactcirkel. Je kunt natuurlijk ook bellen naar Het Rode Kruis in Gouda 0182 – 235 107

    Ja, ik wil vrijwilliger bij een telefooncirkel worden!

    Wanneer je je gegevens invult op het onderstaande formulier nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek.