Aanvraag Evenementenhulp

VAN SPLINTER TOT ALCOHOL EN DRUGS

Evenementenhulp

Wanneer een leuk dagje uit
ineens groot nieuws wordt
is het Rode Kruis paraat.

Kosten en voorwaarden

De eerste hulp tijdens uw evenement helemaal overlaten aan de specialisten, of samen optrekken voor hetzelfde doel: een veilig en onvergetelijk evenement. Beide opties zijn mogelijk, maar belangrijk is om vooraf goede werkafspraken te maken. Daarom neemt een coördinator na een aanvraag eerst contact met u op om de wensen en mogelijkheden te bespreken. Aan de hand van de uitkomsten van dit intakegesprek en eventuele eisen van vergunningverleners proberen we u zo goed mogelijk in te springen op uw behoeften. Om u op weg te helpen hebben we hieronder alvast een aantal uitgangspunten op een rijtje gezet.
Uitvalsbasis en faciliteiten

Om slachtoffers goed te kunnen behandelen en voldoende afscherming te kunnen bieden is het belangrijk om tijdens het evenement over een vaste EHBO-post te kunnen beschikken. Deze moet aan de buitenkant duidelijk herkenbaar zijn en goed toegankelijk voor zowel bezoekers als hulpdiensten. In de EHBO-post moet voldoende ruimte zijn voor een brancard. Ook moeten voldoende voorzieningen aanwezig zijn zoals stroom, verlichting, drinkwater, een tafel en stoelen.

Verzorging hulpverleners

De hulpverleners zelf werken altijd op basis van vrijwilligheid. Dit betekent dat zij voor het verlenen van eerste hulp geen financiële vergoeding ontvangen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het verrichten van vrijwilligerswerk een dikke portemonnee vergt. Daarom gaan we ervan uit dat de vrijwilligers gedurende hun dienst worden voorzien van consumpties en kosteloos gebruik kunnen maken van toiletfaciliteiten.

Financiële vergoeding

Om de kosten van bijvoorbeeld verbandmateriaal, verbindingsmiddelen en reiskosten te dekken wordt in sommige gevallen een vergoeding gevraagd. Een eventuele bijdrage wordt verder gebruikt voor opleidings- en oefenfaciliteiten opdat de kennis en kunde van onze hulpverleners op peil blijft.

    Aanvraag indienen

    Middels onderstaand formulier kunt u een aanvraag indienen voor ondersteuning bij uw (sport)evenement. Vult u alstublieft zo veel mogelijk gegevens in zodat we u adequaat kunnen adviseren. Denk hierbij ook aan aantallen bezoekers en deelnemers.